onsdag 8 oktober 2014

Morotssemlor

Eftersom vi nästan aldrig köper bröd blir det mycket brödbakande för min del. Idag blev det dessa enkla morotssemlor.

Morotssemlor( ca 12 st)

50 g margarin
3 dl mjölk
50 g färsk jäst/ 1,5 paket torjäst
0,5 dl sirap
0,5 tsk salt
Ca 9 dl mjöl( jag använde 3 dl rågmjöl och 6 dl semlemjöl)
En riven morot

Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölken, blanda med övriga ingredienser( ifall du använder färsk jäst lös upp denna i mjölk-margarin-blandningen). Låt jäsa i ca 40 minuter. Rulla till semlor och nagga. Låt jäsa på plåt ca. 40 minuter. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.



1 kommentar:

  1. Säkert supergott med färska, varma semlor i höstrusket ;))) mam

    SvaraRadera