torsdag 16 oktober 2014

Äppelkaka

I helgen bakade jag en äppelkaka som väldigt god. Idag bestämde jag mig för att ändra lite på receptet och göra kakan i långpanna isället. Minst lika god.



Äppelkaka i långpanna


5 ägg
3 dl farinsocker
1 dl rörsocker
250 gram margarin, smält
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
3 äpplen, rivna

Flagad mandel
Två äpplen, tunt skivade

Florsocker
Vatten


Vispa socker och ägg pösigt, blanda sedan i resten av ingredienserna. Bre ut smeten på en ugnsplåt. Dekorera med äpple och mandel. Grädda i 175 grader i 40 minuter.

För extra finess blandade jag ut florsocker med litet vatten och ringlade detta över kakan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar