tisdag 28 oktober 2014

Dagens middag

Fruktansvärt gott. Laga, laga, laga. Och spara receptet på köttpirogerna till jultider och adventsbjudningar.

Dagens middag alltså; smördegsinbakad köttfärs eller köttpirog,  ugnsrotsaker samt vitlöksgrönsaker.

Köttpiroger:

10 smördegsplattor
400 gram köttfärs
1 gul lök
Bonjourost( jag använde vitlökssmak)
Salt, peppar
1 ägg
Sesamfrön

Ta fram smördegsplattor, låt tina. Skär dem på mitten så du får fyrkantiga bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärs och hackad lök, salta och peppra. Fyll varje smördegsruta med lite köttfärs, klicka på lite bonjour. Knip ihop smördegsplattorna till trianglar. Använd en gaffel att trycka fast kanterna med. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ca tio minuter. För 400 gram köttfärs går det åt ca. 10 smördegsplattor, det blir alltså ungefär 20 piroger.


Vitlöksgrönsaker:

Skölj och skiva en zucchini och två tomater. Sätt skivorna i en ugnssäker forma. Hacka en vitlöksklyfta och blanda i. Ringla över olivolja och strö över litet salt och peppar. Tillaga i 250 grader i ca 20 minuter.



Rotsaker i ugn

Skär potatis i klyftor, skala och skär morot i stavar. Sätt i ugnssäker, ringla över olja och salta. Tillaga i 250 grader ca 30 minuter.


Servera med creme fraiche.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar