onsdag 1 juli 2015

Kryddig soppa



Denna soppa med Italienvibbar utvecklade jag från ett recept i tidningen Allers. Stek köttfärs och krydda efter smak(köttfärskrydda/salt och peppar/ tacokrydda/ chili). När köttet är genomstekt tillsätter du två paprikor,  en färsk lök och tre vitlöksklyftor, allt skärt i bitar. Koka upp fem dl vatten och tillsätt en buljongtärning. Skala och riv tre potatisar, tillsätt i buljongen. Krydda köttblandningen ytterligare med salt och pappar och stek grönsakerna mjuka och tills de fått litet färg, häll sedan över i buljongen och tillsätt en burk tomatkross. Låt småkoka och få färg ca en halvtimme, och låt soppan gärna få stå och dra ännu en tid. Smaka av med salt och peppar och gärna litet örter,  som timjan eller oregano. Tillsätt eventuellt mer vatten om mycket av vattnet kokat bort tidigare.

Till nästa gång tillsätter jag nog en zucchini, det skulle passa utmärkt till. Kom bara ihåg att tillsätta zucchinin i ett ganska sent skede annars kokar zucchinibitarna till en mjuk gröt, det får gärna förbli litet tuggmotstånd.

Servera med en klick creme fraiche eller turkisk yogurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar