tisdag 19 maj 2015

Skink- och tomatpaj med mozzarella och färsk spenat

Gör ett pajbotten bestående av 120 gram margarin, tre matskedar vatten och tre dl mjöl. Knåda ihop till en deg och tryck ut i en pajform, förgrädda fem minuter i 200 grader.

Gör fyllningen så här:

Stek tärnad skinka med en gul lök och tre klyftor vitlök, löken hackad. Stek gärna i vitlökssmaksatt olivolja. Salta och peppra. Blanda därefter i en burk crème fraîche samt ett ägg och fyll pajbottnet.



Stek färsk banyspenat i litet olivolja och strö över skinkfyllningen, halvera plommontomater och strö över även dessa. 


Toppa med en gnutta riven ost och en skivad mozzarellaboll.


Grädda i 175 grader ca 50 minuter. Om pajen börjar bli väldigt brun på ytan kan du täcka pajen med litet folie.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar