tisdag 5 maj 2015

Hallon-limemuffins med kokostoppning

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Limesaft
2 dl frysta hallon
Ca 50 margarin

Vispa ägg och socker pösigt och blanda därefter i övriga ingredienser förutom margarin. Smaka av limesaften för lagom smak. Fyll muffinsformar till hälften med smet och toppa därefter med en liten skiva margarin. Grädda i 175 grader i 25 minuter. Det blir ca 12 muffins.

Toppning:

100 gram margarin, rumsvarmt
3 dl florsocker
1/3 dl vatten
1 tsk vanilsocker
1/2 tsk riven kokos
Limesaft
Rivet limeskal

Vispa först socker och margarin och blanda därefter i övriga ingredienser. Smaka av med limesaften så det blir lagom limesmak.

Toppa muffinsarna med toppningen och riv över litet limeskal.




1 kommentar: